IMPLANTOLOGIE

MoniStarDent – Cabinet stomatologie din Pipera/Voluntari iti ofera servicii si tarife complete pentru implantologie dentara.

CABINET STOMATOLOGIE PIPERA/VOLUNTARI – IMPLANTOLOGIE DENTARA

Implantul dentar – reprezinta in fapt o radacina artificiala, din titan sau zirconiu, ce inlocuieste radacina naturala a dintelui si are ca scop crearea suportului pentru realizarea de coroane sau punti dentare, atunci cand pe arcada nu mai sunt prezenti dinti sau cand cei prezenti nu se califica pentru un tratament dentar de succes.

Cum se realizeaza un implant dentar?

Tehnica inserarii consta cel mai uzual in doua etape:

In prima etapa se insereaza implantul in osul in care s-a realizat in prealabil un foraj, exact pe locul in care era inainte radacina. Se acopera cu gingia si se asteapta vindecarea (pentru fizionomie se pot face protezari provizorii);

A doua etapa, care are loc intr-o alta sedinta, cam la aproximativ 3-4 luni de la inserarea implantului, se descopera implantul si se ataseaza o extensie numita „bont protetic”, pe care se va ancora coroana.

Implanturile dentare se pot folosi pentru lipsa unui dinte sau a mai multor dinti, in acest caz efectuandu-se o ancorare fixa (prin cimentare), fie doar pe implanturi sau mixt, pe implanturi si dinti naturali. Implanturile se pot folosi si la cei cu toti dintii lipsa, peste acestea aplicandu-se fie proteze fixe (pentru o mentinere mai buna a acestora), fie punti fixe ce restaureaza o intreaga arcada dentara. Pentru acest din urma exemplu e necesara o vasta experienta a implantologului.

In cazul lipsei unuia sau a 2-3 dinti, exista si alternativa mai conservatoare a puntilor dentare, care au de asemenea succes. Nu exista un avantaj net al unei metode fata de cealalta, alegerea fiind a dumneavoastra si a medicului dumneavoastra. Unii pacienti prefera implantul pentru a nu sacrifica dintii de langa cei lipsa, care ar trebui slefuiti pentru o punte.

Cat dureaza un implant dentar?

Un implant ar trebui garantat 10-15 ani, asa ca feriti-va de medicii care spun ca implanturile puse de ei vor rezista pentru totdeauna!

In momentul actual, rata succesului in implantologie este de 90-95%. Este o imbunatatire fantastica fata de acum 10 – 20 ani, cand rata de succes era mult mai mica, iar implantologia era ultima ramura a stomatologiei la care se apela in cazuri dificile, cand orice altceva esua.

Acum s-a ajuns ca implantologia sa fie prima varianta de tratament aleasa, si asteptam cu nerabdare momentul in care in implantologie rata de succes va fi de 100%.

Avantajele pe care le ofera implantele dentare:

 • Estetica deosebita
 • Posibilitatea protezarii fixe sau mobilizabile / demontabile dupa caz
 • Sacrificiul dentar redus, comparativ cu cel necesar pentru aplicarea unei punti dentare cimentate
 • Refacerea perfecta a formei anatomice a dintelui prin modelarea in laborator.
 • Rezistenta la uzura superioara
 • Culoarea dintelui nu se modifica in timp
 • Prin refacerea perfecta a conturului dintelui, contribuie la intretinerea sanatatii gingiei
 • Durata medie de exploatare mai mare decat a puntilor dentare
 • Iti rezerva inca o sansa de implant dupa ce primul s-a deteriorat (adica inca 15 ani)
 • Tratament biologic, acceptare, osteointegrare > 95%
 • Operatiunea de inserare NU DOARE, se face sub anestezie local
Implant dentar MEGAGEN 2300 RON
Implant dentar MIS C1 2000 RON
Implant dentar BICON 2900 RON

Imediat dupa Carrefour Colentina,
la doar 5 minute cu autobuzele R411, R412, R417, statia Cocorilor, din directia Obor spre Voluntari.

Adresa si program:
Bulevardul Voluntari nr. 44, Voluntari Program:
De luni pana vineri, intre 10.00 – 20.00
Telefon info si programari:
021 352 9667
0727 244 808 / 0745 244 808
Partenerii nostri de incredere