mai 16, 2019

Aparatele dentare transparente – Aparatul dentar safir si aparatul dentar ceramic

Ce reprezinta aparatul dentar safir?

Aparatul dentar safir este facut dintr-un singur cristal matur de safir, care este al doilea cel mai dur mineral de pe pamant. Odata aplicat, aparatul dentar safir este aproape invizibil pe dinte, natura sa monocristalina conferindu-i o structura de baza solida. Printr-un tratament termic se sigileaza bracket-ul, asigurandu-se ca nu exista nicio fisura pe suprafata acestuia. Aparatul dentar safir dispune de niste mici aripioare la baza, care sunt usor curbate pentru a reduce fractura. Spatiul de sub acestea este marit pentru a asigura o ligatura usoara si rapida.

Cum functioneaza aparatul dentar safir?

Aparatul dentar transparent functioneaza la fel ca aparatul dentar metalic. Singura diferenta este ca se folosesc bracketi transparenti sau colorati in loc de metalici. Acestia reprezinta o foarte buna solutie pentru pacientii care prefera alternativa estetica a bracketilor metalici, dar nu sunt increzatori ca vor purta aparatul invizibil atata timp cat ar fi nevoie.

Aparatul dentar transparent este o optiune buna pentru ca se poate confunda cu culoarea dintelui. Acesta poate fi aparat dentar din safir sau ceramic, nu metal, fiindca acestea sunt mai confortabile pentru buze si pentru mucoasa de pe falci. Desi nu sunt la fel de estetici precum Invisalign, de exemplu, aparatele dentare safir sau ceramic sunt mai eficiente pentru indreptarea dintilor fiindca necesita mai putin efort din partea pacientului.

Aparatele dentare transparente si petele

Aparatul dentar safir nu se pateaza. Elasticele folosite pentru a sustine arcul pe bracketi este de asemenea transparent, si astfel, in cazul in care consumati cu regularitate vin rosu, ceai sau cafea, sau daca fumati, acestea vor absorbi petele. Acestea sunt aceleasi produse care va pateaza si dintii. Singura cale de a preveni patarea este sa reduceti contactul cu aceste lichide si cu tutunul. In orice caz, aceste elastice se schimba la fiecare consultatie, astfel ca petele sunt indepartate cel putin o data pe luna. Asadar, doar ligaturile se pateaza, nu si bracketii.

Desi bracketii transparenti au multe beneficii, sunt cateva lucruri de tinut minte. Tratamentul dureaza cateodata mai mult timp in cazul aparatului dentar safir sau ceramic decat in cazul aparatului dentar metalic. De asemenea, desi aparatul dentar safir sau ceramic este rezistent, s-ar putea sa nu fie indeajuns de puternic pentru cazurile severe. In acest caz, se recomanda aparatul dentar metalic.

Programeaza o consultatie

Fie ca ai o intrebare sau doresti sa programezi o consultatie la stomatologie, iti stam la dispozitie.

PROGRAMEAZA O CONSULTATIE